Nästkommande tävling:

  • Tävlingssäsong 2009: Premiär 18/4 i Varberg.

torsdag 2 oktober 2008

Funktionsanalys på Hundverkstán Sport och Rehab

Hej!
För 1 vecka sen var vi med Rocky hos ”kända" leg. sjukgymnasten Annika Falkenberg på Hundverkstán Sport och Rehabcenter.
Vi bestämde oss för att göra detta på grund av att få reda på om Rocky har någon gömd skada någonstans eller andra ev. framtida problem.
Detta kändes viktigt med tanke på hur mycket vi tränar, samt att Rocky kanske inte själv hade sagt till om han har ont någonstans.

Besöket gick "väl" bra, och han har inga gömda skador. Men… däremot var det jobbigt för att det visade sig att han har lite problem med belastningen av sitt rörelsemönster samt att han har lite problem med sina framben. Dessvärre är hans framben lite sneda, där några muskelgrupper har blivit stela. Detta är ingenting som är direkt farligt just nu, men däremot kan det vara jobbigt för Rocky för att han får lättare kramper pga. stelheten.

Genom att starta en rehabilitering på Rocky kan vi förhindra framtida problem och skador. Vi bestämde oss för att köra färdigt den största delen av tävlingssäsongen som är kvar. Men däremot stryka ett par tävlingar som ändå inte har så stor betydelse, för att börja rehabiliteringen. Vi fick ett bra rehabiliterings-schema av Annika samt rådgivning på hur vi ska gå tillväga.

Vi påbörjar rehabiliteringen efter sista tävlingshelgen i Kristianstad och Jönköping nu i helgen.

Vi återkommer med mer info om hur det går, när vi satt igång.

Håll tummarna!

Kramar,
Jenny & Rocky

Inga kommentarer: